top of page

Van werk naar werk

Onlangs presenteerde het kabinet een derde steunpakket die werkgevers, werknemers en ondernemers verder moet steunen tijdens de coronacrisis. De eerste steunpakketten waren vooral gericht op noodhulp, de nieuwe focus ligt nu op de toekomst. Het begeleiden ‘van werk naar werk’ krijgt extra aandacht. Wat houdt dit in?Op 1 oktober loopt het huidige steunpakket af. Het kabinet beseft dat de steun door moet gaan en dat er geïnvesteerd moet worden in de economie. Ook moeten er instrumenten komen om mensen die langdurig werkloos dreigen te raken te begeleiden van de ene naar de andere baan. Dit is vooral in de kwetsbare sectoren aan de orde, waaronder evenementen en cultuur, horeca, luchtvaart, toerisme en recreatie. Maar ook zelfstandig ondernemers en mensen met tijdelijke contracten vallen binnen de risicogroep. De beste stap voor deze mensen is zich voor te bereiden op een nieuwe toekomst en zich te laten begeleiden van ‘werk naar werk’. Denk hierbij aan bij- of omscholing, heroriëntatie en coaching.


Hoogleraar Arbeidseconomie aan de Universiteit Utrecht, Joop Schippers, beaamt in een interview met Intermediair dat het overwegen van omscholing niet zo’n gek idee is. Vooral als je zelf al enige twijfel hebt over het bedrijf waar je werkt. “Nu het velen overkomt, heb je als individu minder uit te leggen.” Het is dan wel verstandig om voor een sector te gaan die stabiel of groeiend is tijdens de coronacrisis. Zorg en Welzijn, de energiesector, overheid, AI, robotisering, ICT, bezorgdiensten, supermarkten, online shops, logistiek. Ook Intelligence Group directeur Geert-Jan Waasdorp ziet het als iets positiefs: “‘Je hoeft niet altijd te denken aan een volledige beroepsopleiding. Probeer ook te denken vanuit je skills, vaardigheden en competenties.”


Met David kijkt anders naar talent en loopbaanontwikkeling. Onze focus ligt altijd al op die talenten, vaardigheden en competenties. Wij helpen werknemers en organisaties ontdekken wat ze allemaal (nog meer) in huis hebben, onder meer met de TMA methode. Dus ga je voor die nieuwe toekomst, dan helpen we je graag op weg.


Bekijk onze website voor meer informatie, of neem contact met ons op via info@metdavid.nl / 040 280 21 20.


85 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page