top of page

HR, geef juist gas!“61% van alle Nederlandse organisaties hebben hun HR-processen na het uitbreken van het coronavirus opgeschort of zelfs stopgezet. Nog eens 11% overweegt dat ook. Eén van de meest voorkomende maatregelen is de vacaturestop. 35% heeft al besloten voorlopig niemand meer aan te nemen, 18% verwacht dat binnenkort ook te moeten doen.” Het zijn de kille bevindingen naar aanleiding van een steekproef onder honderdvijftig HR-professionals uit alle sectoren in het land. De steekproef vormt onderdeel van Performa’s HR Trendonderzoek.


Hoofdonderzoeker Hans van der Spek waarschuwt dat de coronacrisis organisaties ver terug in de tijd werpt en dat dit juist níet de tijd is om op de rem te trappen. Het is belangrijker dan ooit om de ontwikkeling van personeel en organisatie te onderhouden, zodat we straks goed voorbereid uit deze crisis komen.


Een recent artikel in Forbes onderschrijft dat Covid-19 een van de grootste werkplektransformaties ooit in de snelste versnelling heeft gezet. Hoe we werken en waar we werken is voorgoed veranderd. Ze geven drie adviezen die aangeven dat HR-processen bij organisaties allesbehalve stil zouden moeten liggen.


1. Investeer in training en op-afstand-werken

2. De toekomst van Werk is de toekomst van ‘Werknemer Welzijn’

3. Zie Covid-19 als een kans om je organisatie te herdefiniëren


“Ik zie het coronavirus als een versneller voor het definiëren van de rol van de organisatie, op afstand werken, re-skilling, mensen aannemen op grond van hun competenties en het transformeren van de organisatorische leercultuur”, aldus HR-expert Jeanne Meister, auteur van het artikel en co-auteur van het boek The Future Workplace Experience: 10 Rules For Mastering Disruption in Recruiting and Engaging Employees.


Met David beaamt dit. Wij werken al jarenlang richting die Toekomstige Werkplek, waarbij ons motto ‘de beste mensen op de juiste plek’ is gebaseerd op talenten, competenties en een positieve, doorlopende leercultuur binnen de organisatie. De coronacrisis versnelt deze ontwikkeling en het besef bij bedrijven. Dit is niet de tijd om te stoppen.


Laat ons je hierbij helpen. Kijk voor meer informatie op onze website, of neem contact met ons op via info@metdavid.nl / 040 280 21 20 voor een vrijblijvend gesprek.

86 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page