top of page

TMA of talentenanalyse

“Mensen zijn het meest effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt.” Het is deze visie van waaruit wij talentenanalyses en ontwikkelmogelijkheden benaderen. De Talent Motivatie Analyse (TMA) maakt het mogelijk een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden te maken.

Deze analyse wordt gebruikt voor selectie, assessment, persoonlijke ontwikkeling en coaching. Tevens kan middels Teamanalyse tools gekeken worden naar de optimale samenstelling, aansturing en ontwikkeling van uw teams.

 

Herkenning en acceptatie

De TMA gaat in op veelal onbewuste drijfveren, die basis zijn van talenten, kwaliteiten, valkuilen en gedrag. Mensen die een analyse hebben gedaan ervaren deze als: prettig, uitdagend en vooral kloppend! De TMA geeft inzicht en confronteert, maar gaat altijd uit van talenten en veroordeelt nooit. De inzichten in drijfveren en talenten worden praktisch altijd door de persoon zelf herkend, ervaren en van hieruit geaccepteerd. De TMA kijkt eerst naar de persoon, zijn aanwezige talenten en kwaliteiten en van hieruit naar geschiktheid of ontwikkelbaarheid binnen een functie

persoonlijkheidsanalyse

TMA Professional

SUCCESS IS GUARANTEED

WHEN TALENT

IS THE DRIVE

IMG_9978.jpg

TMA professional worden?

Wilt u als ondernemer, HR specialist of ZZP’er op professionele wijze gebruik maken van de TMA methode? Dan dient u een certificeringstraining te volgen. Wanneer u de training met goed gevolg afrondt, dan ontvangt u het certificaat voor TMA Professional.

 

Met David biedt u de mogelijkheid om bij Met David deze (her)certificeringstraining te volgen.

Wij hebben jaarlijks diverse open trainingen maar verzorgen deze (her)certificeringstraining ook bij u op locatie indien u meerdere deelnemers heeft.

 

Met David is strategisch business partner van TMA Utrecht en beschikt over meerdere gecertificeerde trainers.


De trainingsvorm is blended learning. Dat betekent dat er een substantieel deel in de online leeromgeving Learningstone plaatsvindt. Dat is ondersteunend aan de 3 live klassikale trainingsdagen, waar veel tijd is om te oefenen.
 

Je start vooraf met een kickoff. Al voor de eerste trainingsdag ga je zelf online aan de slag met het voorbereidend werk. Het is voor het volgen van de training noodzakelijk dat je voor elke live dag online werk voorbereidt.
 

De totale studiebelasting bedraagt 40 uur. Dit bestaat uit onder andere uit 3 klassikale trainingsdagen, zelfstudie en praktijkopdrachten.

TMA Team professional worden?

Indien je na het volgen van de certificeringtraining voor TMA Professional ook aan de slag wilt gaan met teams dan dient je eerst de eendaagse TMA Team certificering te volgen.
 

Tijdens deze dag krijg je concrete praktische handvatten voor het begeleiden van teamsessies. Je maakt kennis met de TMA Teamrapportages en een aantal werkvormen die je zelf kunt toepassen.
 

Voorwaarde voor de TMA Teamcertificatie is dat je TMA Professional bent. De training is verplicht om de nieuwe teamanalyses te mogen gebruiken, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

bottom of page