top of page

Verborgen matches hebben de toekomst


Met David Talentmanagement

Anders naar beroepen en vacatures kijken. Dit vormt de kern van een onderzoeksproject dat onlangs is gepresenteerd door de grootste werkgeversvereniging van Nederland AWVN. Aanleiding voor het onderzoek is het teveel aan vacatures en tekort aan kandidaten waar Nederland momenteel mee kampt. Er is een oplossing!

Veel werkgevers en werkzoekenden hebben nog de neiging om vanuit functies en beroepen te denken. Tijdens het onderzoek is echter gekeken naar wat iemand kan en wat hij of zij nog zou moeten leren om een bepaalde andere functie uit te oefenen. Dit levert waardevolle ‘verborgen matches’ op. Denk aan het competentie- en taakniveau van een administratief medewerker. Deze blijkt voor 69% te matchen met dat van een inkoopmedewerker. Werkzoekenden kunnen in de toekomst de overstap maken naar kansrijkere beroepen op basis van hun competenties en vaardigheden. De AWVN pleit dan ook voor een competentiepaspoort, een digitaal dossier waarin is opgenomen wat je kunt.

Met David is specialist in het samenstellen van talenten- en competentiepaspoorten. Met behulp van een digitale methode brengen wij al jarenlang competentie matches tot stand. Kijk voor meer informatie op onze website, of neem direct contact met ons op via info@metdavid.nl / 040 280 21 20


166 weergaven0 opmerkingen
bottom of page