top of page

2020: Talentmanagement staat op één!Vijf jaar lang stond de werving van nieuwe medewerkers bovenaan het prioriteitenlijstje van HR-professionals. Dit jaar niet meer. Topprioriteit in 2020 is…talentmanagement! Weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan verder.


Met de jaarwisseling heeft een wisseling van de wacht plaatsgevonden. Talentmanagement zal in 2020 dé focus zijn binnen het HR-wezen, meer dan het aantrekken van talent. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport ‘HR-Trends 2019-2020’ van Berenschot, Performa en AFAS Software. Het is de afgelopen jaren vaak afgedaan als modewoordje, talentmanagement. Met name door mensen die een te eenzijdige betekenis geven aan talent. Bij talentmanagement komt meer kijken dan bepalen waar iemand goed in is.


Als HR-professional richt je je bij talentmanagement op drie stromen: instroom, doorstroom en uitstroom.


Natuurlijk begint alles met het aantrekken en in huis hebben van talent. Een aantrekkelijk ‘werkgeversimago’ online, met veel informatie over jouw organisatie als werkgever, aantrekkelijke vacatures en positieve ervaringen. De eerste stap van talentmanagement: de gevonden talenten naar de beste plaats in je organisatie leiden. De beste plaats voor hen, en voor jou als organisatie.


Daarna komt het belangrijkste onderdeel van goed talentmanagement: talentontwikkeling, met andere woorden, de doorstroom. Het is zonde dat volgens de cijfers een derde van nieuwe werknemers binnen 6 maanden alweer is vertrokken. Dit voorkom je met talentontwikkeling. De huidige generatie op de werkvloer vindt de uitdaging, werkplezier en door kunnen groeien belangrijker dan die leaseauto. Hier kun je als werkgever hét verschil maken. Je maakt optimaal gebruik van de talenten van medewerkers. Je zorgt ervoor dat je in de gaten blijft houden hoe iemand zich ontwikkelt en ontplooit op die plek. En je houdt je ogen open voor mogelijke andere plekken waar dit talent in de toekomst verder kan groeien en bloeien. Talentontwikkeling is doorlopend; het is van topbelang gedurende de volledige loopbaan.


Goed omgaan met je uitstroom is belangrijk voor de toekomst van je organisatie, je aanwezige en toekomstige talent. Het laat zien dat je als werkgever dankbaar bent voor de werknemers die hun talenten hebben ingezet tot aan hun pensioen. Je laat zien dat je je werknemers steunt in een overplaatsing waarbij hun talent beter wordt gebruikt. Je behoudt een goede relatie na een positief afscheid.


Er zijn meerdere technieken en methodes die gebruikt kunnen worden voor talentmanagement. Denk aan competentiemanagement, 360-graden feedback, teamanalyse en persoonlijkheidsanalyse.


Met David mag zich al jaren expert noemen op het gebied van talentmanagement. Wij helpen je graag op weg. Wij maken onder meer gebruik van de TMA methode. Onze assessments zijn objectief, gemakkelijk leesbaar en opbouwend. Wij geven eerlijk advies op het gebied van loopbaanontwikkelingen van mederwerkers met het ‘talenten- en competentiepaspoort’ als uitgangspunt en coachen het traject. Bekijk onze website voor meer informatie, of neem contact met ons op via info@metdavid.nl / 040 280 21 20.

276 weergaven

ความคิดเห็น


bottom of page