top of page

Overschat jezelf niet


Nederland mag dan klein zijn, haar regio’s kunnen zich groots onderscheiden. Zo ook in managementkwaliteit, blijkt uit een onderzoek van RaboResearch. Voorloper in kwaliteit is Zuid-Nederland, bestaande uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Deze regio scoort het hoogst op de vier dimensies van ‘goed management’: operationeel management, doelenmanagement, prestatiemanagement en personeelsmanagement. Deze laatste is extra interessant voor ons. Niet alleen omdat Met David en veel van haar klanten zich in Zuid-Nederland bevinden (!), maar omdat managementkwaliteit inherent is aan het juiste talent op de juiste plaats.

Uit het onderzoek blijkt ook dat goed management begint met een goed beeld van de huidige situatie binnen de organisatie. 80% van de ondervraagden overschatten hun managementkwaliteit. In de Randstad is het verschil tussen de eigen beoordeling en de objectief gemeten managementkwaliteit groter dan in bijvoorbeeld Brabant. Met andere woorden, Brabantse managers overschatten zichzelf minder dan Randstedelijke managers. Een goed en eerlijk beeld van die eigen situatie is dus essentieel voor goed management.

Tot slot laten de resultaten ook zien dat het uitwisselen van kennis met andere bedrijven bijdraagt aan het verbeteren van managementkwaliteit. Bedrijven leren van elkaar. Nauw samenwerken en gebruik maken van elkaars kennis, genereert voordeel voor alle deelnemende partijen.

Al jaren werkt Met David samen met bedrijven, klein en groot, om hun situatie op het gebied van talentmanagement goed in beeld te brengen en te verbeteren. “Wij willen bijzonder zijn voor onze klanten. Daarom vinden wij het belangrijk dat medewerkers verantwoordelijkheid dragen en kansen aannemen om zichzelf zo volledig mogelijk te ontplooien. Wij beloven onze medewerkers vrijheid, vertrouwen en hulpmiddelen om dit te bewerkstelligen. De samenwerking met Met David is een voorbeeld van zo’n hulpmiddel”, luidt de ervaring van een van onze grootste en meest duurzame klanten.

Met gebruik van de TMA Methode brengen wij de competenties van talenten binnen de organisatie in beeld. Via coachingtrajecten ontwikkelen en versterken wij deze competenties, waarbij wij continu afstemmen met klant en werknemer.

Verbeter die managementkwaltiteit en maak gebruik van onze expertise in de ontwikkeling van talenten van mens en organisatie. Meer klantervaringen vind je hier. Kijk voor meer informatie over Met David op onze website, of neem direct contact met ons op via info@metdavid.nl / 040 280 21 20


167 weergaven0 opmerkingen
bottom of page