top of page

Stuk voor stuk ondernemers


Holacratie. Het is een relatief nieuwe manier van werken binnen organisaties. De traditionele hiërarchie in een organisatiestructuur telt steeds minder aanhangers. Dit is ook merkbaar aan de almaar groeiende populariteit van agile project- en bedrijfsmanagement. Met holacratie gaan organisaties nog een stukje verder.

Holacratie betreft een werkwijze waarbij mensen vaak meerdere ‘rollen’ hebben. Deze rollen zijn niet gelinkt aan de mensen die deze vervullen en er kan dus gemakkelijk worden gewisseld. Mensen werken in verschillende teams, ‘cirkels’ genoemd. Deze cirkels werken autonoom; ze zijn zelf-organiserend en gelijkwaardig. Cirkels zijn zelf verantwoordelijk voor het bereiken van een doel, waarbij medewerkers onderling het werk met elkaar afstemmen. Ze kunnen schuiven met rollen en personen die deze uitvoeren en de structuur van de organisatie wordt dan ook continu bijgestuurd, zo vaak als nodig is.

Hoe is holacratie verbonden met talentmanagement? De holacratische benadering gaat uit van ‘waar mensen goed en gemotiveerd in zijn’. Werknemers kunnen meerdere rollen uitvoeren, omdat ze vaak meer kunnen dan wat de traditionele functieomschrijving voorschrijft. Ze kunnen hun ei kwijt bij verschillende cirkels. Daarbij zijn ze verantwoordelijk voor waar ze goed in zijn. Ze zijn stuk voor stuk ondernemer. Ze sturen zichzelf, zijn zelf-gemotiveerd en willen graag bijdragen. Doelen worden bereikt omdat de rollen optimaal worden vervuld, van begin tot eind, met de nadruk op aanwezige passie en talent.

Met David heeft jaren ervaring in het vastleggen van deze talenten, onthullen van passies en begeleiden van werkgevers en werknemers in hun streven naar de optimale organisatie. Wij hanteren onder meer de TMA Methode, die perfect aansluit bij een holacratische werkwijze. Bekijk onze website voor meer informatie, of neem contact met ons op via info@metdavid.nl / 040 280 21 20.


174 weergaven0 opmerkingen
bottom of page