top of page

Seminar met Jef Staes


De schapen en rode apen in uw organisatie. Dat is precies waar het tijdens onze eerste seminar van het jaar over gaat. Wanneer? Donderdag 1 maart 2018!

We moeten afscheid nemen van traditioneel onderwijs, van functiebeschrijvingen én van managers die wel de macht maar niet de juiste vaardigheden hebben. Laat je wakker schudden door Jef Staes. Er is lef voor nodig om nieuwe ideeën tot uitvoering te laten komen. Want starten met iets nieuws, betekent vaak ook het loslaten van iets ouds. Heeft u het lef om de uitdaging aan te gaan?

Jef’s verhalen over rode apen en passieloze schapen maken furore in België en Nederland. Jef Staes is een expert op het vlak van business- en cultuurinnovatie. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties. Deze zijn simpelweg niet gebouwd om de innovatie- en informatievloedgolf te trotseren.

Gebaseerd op een loopbaan als software ingenieur, training manager en Corporate Learning Officer bij Siemens richt hij zich nu naar executives en directies. Zij spelen een cruciale rol om de cultuur van hun organisatie te veranderen en ondersteunende diensten, zoals HR, in te schakelen in een vernieuwingstraject.

Hoe komt het dat organisaties niet snel genoeg leren en innoveren? Jef Staes biedt een antwoord op deze uitdagende vraag. Als spreker schudt hij organisaties grondig wakker en gaat niet enkel met zijn publiek in interactie, maar presenteert hij hen een unieke woordenschat om innovatie bespreekbaar te maken. Hij gaf reeds honderden lezingen en dit voor een zeer uiteenlopend publiek (congressen, verenigingen, onderwijs,

in-company,… ).

Jef Staes is ook auteur van drie bestsellers in België. “Mijn organisatie is een oerwoud” en “Mijn manager is een held” vormen de eerste twee delen van een drieluik rond Red Monkey Innovation Management. Het derde deel, “Ik was een schaap”, sluit de reeks af. Talrijke metaforen vertellen je een boeiend en confronterend verhaal over de dramatische veranderingen waar organisaties vandaag de dag voorstaan.

Als belangrijkste project richtte hij Red Monkey Company op om organisaties verder te begeleiden in de overstap naar een nieuwe organisatiecultuur. Doelstelling is steeds het verhogen van de wendbaarheid en het innovatievermogen van medewerkers, teams en processen.

Wij ontmoeten u graag op deze interessante seminar.


153 weergaven
bottom of page